به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از ايرنا مارتين نسيرکي سخنگوي بان کي مون روز دوشنبه گفت: شايعات و گزارش هاي مختلف درباره احتمال کاربرد سلاح شيميايي توسط حکومت سوريه به معناي وجود شواهدي نيست که تاييد کننده آن ها باشد.
وي اين موضعگيري را در تناقض با اعلام نگراني دبيرکل سازمان ملل درباره خطر کاربرد جنگ افزار شيميايي در سوريه ندانست و گفت: اينها دو موضوع جدا هستند و با يکديگر تضاد ندارند.
نسيرکي افزود: وجود جنگ افزار شيميايي در سوريه خود منشا نگراني است ودبيرکل سازمان ملل تلاش دارد که نگراني خود را درباره وجود اين جنگ افزار کشتار جمعي بيان کرده و از حکومت سوريه بخواهد از امنيت آن ها اطمينان حاصل کند.
سخنگوي بان کي مون تاکيد کرد: به باور دبيرکل سازمان ملل کاربرد جنگ افزار شيميايي، جنايت جنگي بوده و پيامد جدي براي عاملان آن خواهد داشت.
هفته گذشته بان کي مون با ارسال نامه اي به رييس جمهور سوريه نگراني خود را درباره احتمال کاربرد جنگ افزار شيميايي در سوريه اعلام کرده و از مقامات سوريه خواست از کاربرد آن خودداري کنند.
تاکيد دبيرکل سازمان ملل درباره عدم وجود شواهد درباره شايعه و گزارش ها راجع به کاربرد احتمالي جنگ افزار شيميايي توسط حکومت سوريه در حالي است که مقام هاي غربي ادعا کرده اند که حکومت سوريه به دنبال به کار بردن اين جنگ افزار عليه مخالفان است.
تحليلگران بر اين باورند که اين هشدارها که يادآور بهانه تراشي آمريکا براي اشغال عراق در سال 2003 مي باشد، به منظور زمينه سازي براي دخالت نظامي در سوريه صورت مي گيرد.
رژيم صهيونيستي و مقامات امنيتي آن نخستين بار مساله جنگ افزار شيميايي سوريه و احتمال افتادن آن به دست القاعده يا استفاده از اين سلاح را عليه معترضان سوري مطرح کردند.
باراک اوباما و هيلاري کلينتون وزيرخارجه آمريکا نيز در چند روز گذشته به دولت سوريه درباره استفاده از جنگ افزار شيميايي هشدار داده اند.
در دو سال گذشته آمريکا، انگليس و فرانسه به همراه ترکيه، عربستان و قطر در حال زمينه چيني براي حمله نظامي ناتو به سوريه و سرنگون کردن حکومت اين کشور بوده اند.